
Kanelbullar
Annons
Du behöver
- 25g röd jäst för söta degar
- 2,5 dl mjölk 3%
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 dl ljus sirap
- 1/2 tsk stötta kardemumma kärnor
- 1/4 tsk salt
- 75 g smör
- 3/4 dl kesella 10%
- ca 10 dl fin glutenfri mjölmix.
Fyllning
- 50 g smör
- 1/2 dl strösocker och 1 msk malen kanel.
- Pensling: 1 ägg eller "brödglans"
- pärlsocker och hackad sötmandel.
Hur gör man?
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusk och rör om. Låt svälla i 10 min.
- Blanda ner sirap, kardemumma, salt, mjukt smör och kesella 10 %.
- Tillsätt det mesta av den glutenfria mjölmixen men spara 1 dl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt i maskin i cirka 10 min.
- Ta upp degen och knåda den väl. Kavla ut till två rektangulära plattor.
Fyllning
- Bred ut smör på degplattorna. Strö över strösocker och malen kanel.
- Rulla ihop från långsidan och skär degen i 3–4 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappers- eller aluminiumformar på en plåt.
- Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 1 1/2 timme.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg eller brödglans. Strö över pärlsocker och hackad sötmandel.
- Grädda i 225 °C i cirka 12–14 min. Låt svalna under bakduk.
Annons