Kanelbullar

Kanelbullar

Annons

Du behöver

  • 25g röd jäst för söta degar
  • 2,5 dl mjölk 3%
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk stötta kardemumma kärnor
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella 10%
  • ca 10 dl fin glutenfri mjölmix.

Fyllning

  • 50 g smör
  • 1/2 dl strösocker och 1 msk malen kanel.
  • Pensling: 1 ägg eller "brödglans"
  • pärlsocker och hackad sötmandel.

Hur gör man?

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusk och rör om. Låt svälla i 10 min.
  3. Blanda ner sirap, kardemumma, salt, mjukt smör och kesella 10 %.
  4. Tillsätt det mesta av den glutenfria mjölmixen men spara 1 dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt i maskin i cirka 10 min.
  6. Ta upp degen och knåda den väl. Kavla ut till två rektangulära plattor.

Fyllning

  1. Bred ut smör på degplattorna. Strö över strösocker och malen kanel.
  2. Rulla ihop från långsidan och skär degen i 3–4 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappers- eller aluminiumformar på en plåt.
  3. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 1 1/2 timme.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg eller brödglans. Strö över pärlsocker och hackad sötmandel.
  5. Grädda i 225 °C i cirka 12–14 min. Låt svalna under bakduk.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons