Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

Annons

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 1 dl kesella
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ krm salt
  • 1 pkt (500 g, 1 dl = 55 g) glutenfri mjölmix (spara lite till utbakningen)

Fyllning

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel (och/eller vaniljsocker)
  • 1 ägg
  • en näve pärlsocker

Hur gör man?

  1. Smält smöret eller margarinet, häll i mjölken och värm till 37 °C.
  2. Lös jästen i degspadet och tillsätt Fiberhusk. Låt svälla i 10 min.
  3. Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt.
  4. Arbeta in den glutenfria mjölmixen men spara lite till utbakningen.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Fyllning

  1. Rör ihop smöret eller margarinet, socker och kanel (och/eller vaniljsocker) till en jämn smet.
  2. Arbeta ihop degen och kavla ut till en rektangel, cirka 20 x 40 cm.
  3. Bred ut fyllningen jämnt över degen.
  4. Rulla ihop degen från långsidan till en rulltårta.
  5. Skär rullen i 20 bitar, cirka 2 cm tjocka.
  6. Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
  7. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  9. Grädda kanelbullarna i ugnen på 250 °C i 5–8 min tills de får fin färg.

Annons

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 200 kcal

Annons

Populära recept

Se alla

Annons