
Glutenfria kanelbullar
Annons
Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 1 pkt jäst (50 g)
- 2 tsk Fiberhusk
- 1 dl kesella
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk kardemumma
- ½ krm salt
- 1 pkt (500 g, 1 dl = 55 g) glutenfri mjölmix (spara lite till utbakningen)
Fyllning
- 75 g smör eller margarin
- 1 dl socker
- 2 tsk kanel (och/eller vaniljsocker)
- 1 ägg
- en näve pärlsocker
Hur gör man?
- Smält smöret eller margarinet, häll i mjölken och värm till 37 °C.
- Lös jästen i degspadet och tillsätt Fiberhusk. Låt svälla i 10 min.
- Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt.
- Arbeta in den glutenfria mjölmixen men spara lite till utbakningen.
- Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Fyllning
- Rör ihop smöret eller margarinet, socker och kanel (och/eller vaniljsocker) till en jämn smet.
- Arbeta ihop degen och kavla ut till en rektangel, cirka 20 x 40 cm.
- Bred ut fyllningen jämnt över degen.
- Rulla ihop degen från långsidan till en rulltårta.
- Skär rullen i 20 bitar, cirka 2 cm tjocka.
- Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
- Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda kanelbullarna i ugnen på 250 °C i 5–8 min tills de får fin färg.
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 200 kcal
Annons